Steun ons en help Nederland vooruit

Annette Baerveldt

Raadslid

57 jaar

Driehuis

Ik ben geboren en getogen in Velsen en ben al lang actief binnen D66Velsen om zo Velsen nog een beetje mooier en leefbaarder te maken. Ik heb hoogte- (nu 6 zetels) en dieptepunten (1 zetel) meegemaakt. Als raadslid en nu al 3 periodes als wethouder. In mijn portefeuille de coördinatie voor de 3 decentralisaties, onderwijs, jeugd, volksgezondheid sport, recreatie, toerisme en openbaar vervoer. Ik heb veel in beweging kunnen zetten, bijvoorbeeld het Centrum voor Jeugd en Gezin en de jeugdzorg. Maar ook verbindingen gelegd tussen onderwijs en sport met de combinatiefunctionarissen. Veel scholen gebouwd, sportvelden aangelegd. Maar ook recreatie weer op de agenda gezet in Velsen, en het toerisme neemt in Velsen een steeds belangrijker plaats in. Als voorzitter van het platform luchtkwaliteit ingezet op de verbetering daarvan. Resultaat miljoenen subsidies o.a om walstroom te realiseren.

Natuurlijk doe ik dat niet alleen, juist samenwerken is zo belangrijk. Bijvoorbeeld met een provincie, of onze omringende gemeenten en niet te vergeten onze ondernemingen, verenigingen en inwoners. Maar ook ben ik landelijk actief in de VNG voor Jeugd, gezondheid en welzijn en volksgezondheid.

Deze tijd is bestuurlijk uitdagend met een economie die hapert en veel nieuwe taken (de decentralisaties) die naar de gemeente zijn gekomen. We hebben een fantastische fractie en fractievoorzitter die het D66 geluid goed laten horen. Dat is een goede basis om er tegen aan te gaan. Doorzetten van de lijn van de afgelopen jaren. Met een goed team het D66 geluid laten horen. Het sociale gezicht van D66 laten zien, want dat is in deze tijd hard nodig.  Maar ook inzetten op verandering en vernieuwing. De tijden van weleer komen niet terug. Achteruitkijken heeft dus geen zin, wegkijken ook niet, vooruitkijken en aanpakken wel. Samen, met de fractie, met de leden, met onze inwoners, met u dus!

Nu vooruit!