Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 23 juni 2010

Bed & breakfast

Er zijn in Velsen verschillende mogelijkheden om te overnachten. Naast alle hotels vind je hier ook de Bed & Breakfast. Bed & Breakfast in Velsen scoort hoog bij de bezoekers en ook de omgeving wordt hoog gewaardeerd. Men komt o.a. om te fietsen, te wandelen, het strand te bezoeken in de directe omgeving. De natuur, maar ook het openbaar vervoer wordt geroemd.

Voor Velsen, die op gebied van recreatie in de lift zit, is uitbreiding van dit soort voorzieningen gewenst, ook buiten de bebouwde kom.

In de beleidsnotitie Bed en Breakfast wordt voldoende vastgelegd om de kleinschaligheid qua omvang en bezoekers van dit soort overnachtingsmogelijkheden te waarborgen. Juist die kleinschaligheid vindt D66Velsen belangrijk! De persoonlijke aandacht vinden bezoekers prettig, maar ook kennis maken met de cultuur van de Velsenaar. Mensen kiezen bewust voor deze mogelijkheid in plaats van andere voorzieningen zoals hotels e.d.

Bij aanvragen zal steeds weer goed gekeken en afgewogen moeten worden of deze voorziening past binnen de directe omgeving en aan alle voorwaarden voldoet.

Democraten 66 Velsen zal donderdag dan ook voor uitbreiding buiten de bebouwde kom stemmen.