Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 11 mei 2010

Keuzevrijheid voor ondenemer en consument

De Velsense gemeenteraad heeft de verruiming van de winkelopening mogelijk gemaakt. Supermarkten hoeven zich niet meer aan de avondwinkeltijden te houden en niet steeds aanvragen in te dienen voor een vergunning bij de gemeente, dat scheelt tijd en geld.

Alhoewel men tijdens het debat in de raad opperde dat de Velsense winkeliers hier helemaal niet op zitten te wachten, heeft de eerste supermarkt zich al gemeld. Deze winkel op de Kennemerlaan gaat op Hemelvaartsdag de gehele dag open en vanaf juni ook iedere zondag van 9.00 tot 18.00 uur 's avonds

Wij zijn er blij mee dat, zowel de winkelier als de consument nu zelf kan bepalen wanneer zij respectievelijk de winkel mogen openen of kunnen winkelen.