Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 18 januari 2010

D66Velsen presenteert het verkiezingsprogramma “Nu Vooruit”

Nu bekend is geworden dat ik op de kandidatenlijst sta voor Democraten 66 Velsen, krijg ik regelmatig de vraag: “waarom ga je de politiek in? En waarom bij democraten 66 Velsen?”

Over de keuze voor de partij hoef ik niet lang na te denken. Voor mij staat de persoonlijke ontwikkeling oftewel ‘groei’ van mensen centraal. Vertrouwen op de eigen kracht van mensen, 1 van de vijf richtingwijzers van D66 spreekt mij dan ook bijzonder aan. Om mensen kansen te geven om zich goed te ontwikkelen moet je dus ook goed onderwijs bieden. Als mensen die kans vroeger niet hebben gehad, moet je mensen dit alsnog kunnen aanreiken. Als opbouwwerker in Velsen probeer ik al vele jaren volwassenen te motiveren om zich verder te ontwikkelen door middel van vrijwilligerswerk, cursussen en opleidingen en door gebruik te maken van de eigen kwaliteiten. Want ieder mens heeft kwaliteiten en het is de kunst om die te vinden, verder te ontwikkelen en vervolgens in te zetten. Niet alleen voor hun persoonlijk leven, maar ook voor hun omgeving. Bijvoorbeeld voor de leefbaarheid in de wijk. Er zijn in Velsen mooie voorbeelden van activiteiten in de wijk die door bewoners georganiseerd worden. Deze wijkinitiatieven moeten we omarmen, want het is zo belangrijk dat mensen uit dezelfde straat of wijk elkaar kennen, groeten en indien nodig elkaar helpen, je moet je niet alleen prettig en veilig in je huis voelen, maar ook daarbuiten. Ik kies ook voor Democraten 66 Velsen omdat er zoveel kennis in de club zit en er een prettige onderlinge sfeer is, die minstens zo belangrijk is om het werk goed te kunnen doen. Het zijn stuk voor stuk mensen die weten waarover ze praten, die heel betrokken zijn en die hart voor de zaak hebben. Waarom ik de politiek in ga? Ik ben al dertig jaar maatschappelijk betrokken in Velsen en voor mij is Politiek maatschappelijke betrokkenheid!