Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 18 december 2009

D66Velsen presenteert het verkiezingsprogramma “Nu Vooruit”

De kogel is door de kerk. De poldervariant is aangenomen door de raad en daarmee is het beste eruit gehaald dat erin zat. De schade voor de Grote Buitendijk blijft nog enigszins beperkt. Er worden cirka 70 huizen gebouwd. De rest, 300, komen in de Hofgeest en op het VSV terrein. Hoewel we de verkiezingen als D66Velsen in zijn gegaan met "groen houden Grote Buitendijk", kregen we hiervoor onvoldoende steun. In de verkiezingsbureau's nabij de Grote Buitendijk kregen we amper 7% van de stemmen. De grootste partij hier was de PvdA, pleitbezorger van woningbouw, met 24%. Kortom, je zou concluderen dat de kiezer andere belangen had dan het groen houden van de Grote Buitendijk. Niettemin hebben we al onze mogelijkheden benut in de coalitie om er een zo'n groen mogelijk resultaat uit te krijgen. En dat ligt er nu. En het resultaat wordt door alle betrokken partijen omarmd.

Henk Wijkhuisen